İçeriğe geç
Anasayfa » Mersin Karınca İlaçlama

Mersin Karınca İlaçlama

    Mersin Karınca ilaçlama yöntemi olarak sıvı ilaçlama uygulaması yapılmaktadır. Karıncaların sıklıkla göründükleri yerlerin tespit edilip o alanlara daha fazla ilaç uygulaması yapılarak karıncaları kökünden yok etmekteyiz. Karınca ilaçlaması yapıldıktan 2 saat sonra bulunduğunuz ortamı kullanabilirsiniz. Yapılan ilaçlama kokusuz ve lekesizdir. Tüm ilaçlar sağlık bakanlığı onaylı ve ruhsatlıdır. Firmamız da Sağlık bakanlığı onaylıdır. Firmamızın Belgelerine buradan ulaşabilirsiniz.

    Mersin Karınca ilaçlama
    Mersin Karınca ilaçlama (Karınca Yumurtaları)

    Karıncalarda kurtulmak için genel olarak karınca ilaçlama yönetimi kullanılmalıdır. Ancak bu yöntemi kişi kendi başına değil bir uzman sayesinde yapmalı ya da ilaçlama şirketine yaptırmalıdır. Karıncalar diğer böcek türleri gibi yaz mevsiminde yaygın olarak görülürler, kış aylarında özellikle ev içerisinde görülmüş iseler bu durumda karıncalar kesinlikle ev içerisine yuva yapmış olduğunun belirtisidir. mersin karınca ilaçlama 

    Karıncılar genelde mutfak tezgahlarında görülürler. Bunun nedeni ise mutfak tezgahında yapılan yemeğini kalıntılarının olabileceğidir. Bu sebeple karıncalar her ne kadar zararsız olsalar da görüldüklerinde kişiye pekte haz vermezler. 

    Dünyada 2000’den fazla karınca türü bulunur, ancak yalnızca yaklaşık 25 tür genellikle evleri istila eder. Karıncalar, tipik olarak yer altı kolonilerinde yaşayan, işçiler ve bir kraliçeden oluşan sosyal böceklerdir. Karıncalar hemen hemen her türlü yiyeceği yerler, ancak özellikle tatlılara ilgi duyarlar. Karıncaların tanımlanması, üç farklı vücut bölgesi nedeniyle nispeten basittir: baş, göğüs ve karın ve ayrıca antenler. Benzer yapıya rağmen, karıncalar genel görünüm olarak farklılık gösterir. Küçük veya büyük karıncalar ve kahverengi veya siyah karıncalar, farklı türler için ortak adlardır.

    Evinizde bir karınca istilası belirtileri bulursanız, derhal bir haşere uzmanıyla iletişime geçin. Evinizi inceleyebilecek, uygun karınca türü belirleyebilecek ve karınca kontrolü ve imhası için bir yol önerebilecekler.

    Mersin Karınca ilaçlama
    Mersin Karınca ilaçlama

    Evlerde Bulunan Karıncaların Türleri

    •  Acrobat Karınca
    •  Arjantinli Karınca
    •  Marangoz Karınca
    •  Çılgın Karınca
    •  Tarla Karınca
    •  Hayalet Karınca
    •  Biçerdöver Karınca
    •  Yaprak Kesen Karınca
    •  Küçük Kara Karınca
    •  Kokulu Ev Karıncası
    •  Kaldırım Karıncası
    •  Firavun Karınca
    •  Piramit Karınca
    •  Kırmızı İthal Ateş Karıncası
    •  Hırsız Karınca
    •  Beyaz ayaklı Karınca
    •  Sarı Karınca

    Sarı karınca, genel adını vücudunun sarı renginden alır. Sarı karıncalar, ezildiklerinde yaydıkları turunçgil veya limon benzeri koku nedeniyle sitronella karıncaları olarak da adlandırılır. Bu gruptaki en önemli yapısal zararlı türüdür.  Özellikle sıcak bölgelerde Güney, Doğu, Ege’de bulunan yerleşim yerlerinde sıkça görünürler.

    Haşere İstatistikleri

    •  Renk

    Sarımsıdan sarı-kahverengiye

    •  Bacaklar

    6

    •  Şekil

    Bölünmüş; eşit olmayan şekilde yuvarlanmış profil

    •  Boyut

    İşçiler 1 / 8-3 / 16 ”(4-4,5 mm) uzunluğundadır

    •  Antenler

    Evet

    •  Bölge

    Tüm Dünya’da sarı karınca görünmektedir.

    Karınca Alışkanlıkları

    Sarı karıncalar esas olarak Haziran ve Temmuz aylarında, sıcak, nemli, rüzgarsız günlerinde ortaya çıkar. Genel de gece tam anlamıyla hareket ettikleri için davranışları hakkında pek bir şey bilinmemektedir.

    Sarı karıncalar neredeyse yalnızca yer altı böceklerinden gelen bal özü ile beslenirler. Ev içerinde ki kırıntılar yemek artıkları beslenme şekillerindendir.

    Yetişme ortamı

    Sarı karınca yuvaları genellikle yüksek nemli alanların yakınında kurulur. Evlerde, bu karıncalar genellikle bir banyodaki küvet fayans duvarlarının arkasında veya nemli gezinme alanlarında bulunan nemli ahşapta bulunabilir. Mutfakta her alanda özellikle de lavabo civarında konumlanırlar. Dışarıda yuvalar genellikle yapılara bitişik toprakta, temel duvarları boyunca veya çürümüş kütüklerin altında bulunur. Tünellerinin kazısından çıkan toprak höyükleri, üç fit çapa kadar ulaşabilir.

    Tehditler

    Sarı karıncanın iğnesi yoktur, ancak evde bir koloni kurarsa baş belası olabilir.

    Sarı Karınca Önleme

    İçeride sarı karıncalar bulunursa, muhtemelen çürüyen ahşabın eşlik ettiği bir nem sorunu vardır. Ev sahipleri, elektrikli süpürge ile evdeki sarı karıncalardan kurtulabilirler.

    Yuva yeri, dışarıdaki sarı karıncaları kontrol etmek için çok önemlidir. Temel duvarı boyunca kontrol ettiğinizden ve taşların, peyzaj kerestesinin ve yakacak odunun altına baktığınızdan emin olun. Ev sahipleri, bir istilayı önlemek için lisanslı bir haşere uzmanı ile çalışmayı düşünmelidir.

    Alışkanlıklar

    Bu kırmızı karıncalar, düzleştirilmiş, düzensiz şekilli ve boyutları iki ila dört fit kare arasında olan büyük höyük yuvaları oluşturur. Genellikle saksı bitkileri, çalılar ve ağaçlar aracılığıyla yeni alanlara tanıtılırlar.

    Yetişme ortamı

    Kırmızı ithal ateş karıncaları genellikle yapısal temellerin yakınındaki toprakta veya peyzaj düzenlemesinde yuva yaparlar. Bu ateş karıncaları genellikle açık havada bulunmalarına rağmen, HVAC sistemleri ve AC üniteleri aracılığıyla binalara erişim sağlayabilirler. Ben onlar içeri girmek yönetmek f , kırmızı karınca ısırıkları bir sorun haline gelebilir.

    Tehditler

    Genellikle bir ısırık olarak adlandırılsalar da, kırmızı karıncalar aslında ısırmazlar, sokarlar. Aslında, kırmızı karıncalar bir yuvayı rahatsız eden insanları sokar. Kırmızı ithal bir ateş karıncasının sokması acı vericidir ve genellikle beyaz bir sivilceye dönüşen kabarık bir kuşakla sonuçlanır. Çoğu zaman, kırmızı ithal ateş karıncaları tarafından sokulan bir kişi, birden fazla karıncadan birden fazla sokma alır. Böcek sokmalarına alerjisi olan kişiler kırmızı karınca ısırıklarına daha şiddetli tepki verecektir . “

    Mersin Karınca ilaçlama
    Mersin Karınca ilaçlama

    Kırmızı İthal Ateş Karıncası Önleme

    Kırmızı ithal ateş karıncaları ve onların höyük yuvalarından aktif olarak kaçınılmalıdır. Bir ateş karıncası yuvasına müdahale etmek onların acı çekmesine neden olarak acı çekmelerine neden olabilir. Kırmızı karıncaların bir yapıya girmesini önlemek için, tüm iç ve dış çatlakları ve yarıkları kapatın.

    Doğada binlerce çeşit canlı bulunmaktadır. Bu canlıların birçoğu insan sağlığını tehdit etmektedir. Bu canlıların yaşam alanlarından biri de evler. Canlının yaşam karakterine göre bu canlılar, evlerin muhtelif bölgelerde yaşar, ürer ve beslenirler. Bu canlıların en zararsız olanı ise karıncalar olmuştur. Karıncılar genellikle ev içerisinde beslenen çiçek çevrelerinde ve mutfaklarda sık görülmektedir. Besin sağlama, yuva yapma, savunma ve yavru bakımı gibi işlevleri yerine getirirler. Karıncılar diğer canlılar gibi kolay üreme ve çoğalma karakterine sahip oldukları için ev içerisinde kolaylıkla yaşayabilirler. Karıncıların da kendi aralarında tür ve çeşitleri bulunmaktadır. Karıncalardan birçok tür besin depo eder ve özellikle tahıl tanelerini yuvalarına taşırlar. Evlerde istenmeyen görüntüler oluşturdukları için mücadele yapılmalıdır. m

    Karınca, karıncalar (Formicidaefamilyasını oluşturan, yaban arıları ve arılarla birlikte zar kanatlılar (Hymenoptera) takımında yer alan, sosyal yaşam gösteren böceklere verilen ortak addır. Karıncalar, Kretase Dönemi’nin ortalarında, 110 ile 130 milyon yıl önce yaban arısına benzeyen hayvanlardan türemiş ve çiçekli bitkilerin ortaya çıkışından sonra çeşitlenmiştir. Günümüzde 12.000’den fazla türü sınıflandırılmıştır ve yaklaşık 14.000 civarında türü olduğu sanılmaktadır.[1][2] Dirsekli antenleri ve ince bellerini oluşturan düğümsü yapıları ile kolaylıkla tanınırlar.

    Karıncalar, boyutları küçük doğal boşluklarda yaşayan birkaç düzine avcı bireyden, çok büyük bölgeleri kaplayan ve sayıları milyonlarca bireyi içeren oldukça yüksek oranda organize kolonilere kadar oluşan topluluklar içinde yaşarlar. Büyük koloniler çoğunlukla “işçi” ve “asker” sınıflarını oluşturan kısır dişilerden oluşur. Bu kolonilerde aynı zamanda verimli erkekler ile bir ya da daha fazla ve “kraliçe” adı verilen verimli dişiler de bulunur. Bu koloniler bazen “süperorganizmalar” olarak tanımlanır çünkü karıncalar tek bir vücut hâlinde koloniyi desteklemek için bir arada çalışırlar.[3]

    Karıncalar Dünya üzerinde hemen hemen her kara parçasında bulunur. Kendine özgü karınca türleri bulunan ender yerler Antarktika ile birlikte bazı uzak ve yaşama uygun olmayan adalardır. Karıncalar ekosistemlerin çoğunda yaşayabilir ve kara hayvanları biyokütlesinin yaklaşık %15 ile %25’ini oluştururlar. Bu başarıları sosyal örgütlenmelerine, yaşam alanlarını değiştirebilmelerine, kaynaklardan yararlanmalarına ve kendilerini savunmalarına bağlanmıştır. Diğer türlerle birlikte geçirdikleri uzun evrim sürecinde, benzerlik, ortakçılık, asalaklık ve karşılıklılık içeren türler arası ilişkiler geliştirmişlerdir.

    Karınca topluluklarında iş bölümü, bireyler arası iletişim ve karmaşık problemlerin çözümüne rastlanır. İnsan toplulukları ile olan bu paralellikler, birçok bilimsel araştırmaya konu olmuştur.

    Birçok insan kültüründe karıncalar, mutfakta, ilaçlarda ve ayinlerde kullanılır. Bazı türler biyolojik zararlı kontrolünde önemli rol alır. Ancak kaynaklardan yararlanma özellikleri, karıncaları insanlarla çatışma içine sokar çünkü tarımsal ürünlere zarar verebilir ve binaları işgal edebilirler. Kırmızı ateş karıncaları (Solenopsis invicta) gibi bazı türleri, kazara sokuldukları yeni bölgelerde kendilerine bir yer edinebildikleri için yayılmacı türler olarak görülürler.

    ersin karınca ilaçlama 

    mersin karınca ilaçlama